Apple zou aan een iPhone zonder fysieke thuisknop werken, waarbij de vingerafdrukscanner in het scherm wordt gebouwd. Zo'n toestel zou echter niet voor 2017 worden verwacht.

Dat melden bronnen die eerder correcte informatie zou hebben gebracht tegenover Appleinsider, nadat Digitimes eerder vandaag al geruchten over het verdwijnen van de thuisknop publiceerde.

In lijn met die geruchten zegt ook de bron van Appleinsider dat Apple inderdaad werkt aan een iPhone zonder thuisknop. Een dergelijk toestel zou echter niet voor 2017 worden onthuld.

Mogelijk wil Apple zijn technologie voor drukgevoelige schermen Force Touch inzetten om de functionaliteit van de thuisknop te vervangen. Zo zou een scherm dat tot de randen van de telefoon loopt mogelijk worden.

Wel zou Apple toestellen met Touch ID-vingerafdrukscanner willen blijven leveren. Die technologie is nu ingebouwd in de thuisknop.

Volgens de geruchten van Digitimes zou Apple momenteel werken aan een technologie waarbij de vingerafdrukscanner in het scherm is ingebouwd. De vingerafdruk zou dan van elke plek op het scherm door te iPhone te scannen zijn. De bron van Appleinsider bevestigt de informatie van Digitimes.