Een onlangs gepubliceerd patent van Apple beschrijft een manier waarop het bedrijf de plastic aanscherpen achterop iPhones en iPads onzichtbaar kan maken.

Het donderdag gepubliceerde patent beschrijft een nieuw soort materiaal, dat het uiterlijk van geanodiseerd aluminium heeft, maar wel radiosignaal kan doorlaten.

Dat is belangrijk, want hoewel de huidige iPhone 6 en 6 Plus een aluminium behuizing hebben, zijn aan de achterkant boven en onder plastic lijnen te zien. Die lijnen zijn nodig om het radiosignaal voor wifi, bellen, mobiel internet en nfc door te laten.

Composiet

Een volledig metalen behuizing zou de signalen blokkeren, waardoor Apple en andere fabrikanten van smartphones vaak delen van de behuizing van plastic of glas maken. Die materialen laten radiosignalen wel door.

Het materiaal waar Apple patent op heeft aangevraagd is een zogenoemd composiet; een mengeling van meerdere materialen. Het materiaal oogt en voelt daarom volgens het patent als geanodiseerd metaal, maar laat wel radiosignalen door.

Dankzij het patent zou Apple in de toekomst de plastic strepen op de achterkanten van iPhones en de plastic stroken achterop iPads in het metaal van de behuizing op kunnen laten gaan. Het is niet duidelijk wanneer Apple het nieuwe materiaal in zijn apparaten gaat toepassen.