De Sony Xperia Z3+ kan zo warm worden dat applicaties stoppen te werken. Sony zegt te werken aan een update die het probleem verhelpt.

In Japan meldden verschillende gebruikers van de telefoon, die daar sinds woensdag wordt verkocht onder de naam Xperia Z4, dat het toestel erg heet wordt. 

In een verklaring aan NU.nl stelt de smartphonemaker dat het apparaat "onder sommige omstandigheden wat extra warmte kan creëren die zorgt voor het stoppen van een applicatie (bijvoorbeeld de camera-applicatie)."

"Deze extra warmte kan ook door de gebruiker worden gevoeld via het glas aan de achterkant. Dit is de normale werking van het apparaat en geen reden tot zorg."

Update

Desalniettemin wil Sony in de zomer een software-update uitbrengen die de oververhitting "tijdens normaal gebruik" vermindert. Mensen die zich zorgen maken over het functioneren van hun apparaat kunnen contact op nemen met een servicecentrum, aldus Sony.

De Xperia Z3+, die sinds dinsdag in Nederland verkrijgbaar is voor 699 euro, maakt gebruik van de Snapdragon 810 van Qualcomm. Van die chip is bekend dat hij erg heet kan worden, en relatief weinig smartphonemakers hebben ervoor gekozen om hem te gebruiken.

Zo is Samsung bij de Galaxy S6 en S6 Edge voor het eerst geheel overgestapt op zijn eigen Exynos-chips, en zijn er helemaal geen modellen met Qualcomm-chip beschikbaar.