Samsung zou werken aan een grotere versie van zijn Galaxy S6 Edge met gebogen schermranden. De Plus-versie zou een 5,7 inch scherm krijgen.

Dat meldt het doorgaans betrouwbare Sammobile.

Eerdere geruchten wezen op een scherm van 5,4 of 5,5 inch groot, volgens de bron van Sammobile gaat het dus om een iets groter formaat. Met 5,7 inch zou het schermformaat van de S6 Note met gebogen randen gelijk zijn aan de twee meest recente Galaxy Note-toestellen. 

S6 Note

Daarnaast ontdekte Sammobile dat Samsung het merkrecht 'S6 Note' heeft geregistreerd. Het meest recente Note-toestel was de Note 4, en in geruchten wordt diens opvolger Note 5 genoemd. Mogelijk zijn de S6 Note en de S6 Edge Plus hetzelfde toestel, maar het is ook mogelijk dat Samsung een dergelijke merknaam uit juridisch oogpunt deponeert.

Over specificaties van het toestel zeggen de bronnen van Sammobile niets, los van dat de S6 Edge Plus op Android 5.1.1 zou draaien, de meest recent door Samsung verspreidde Android-versie.

Volgens de eerdere geruchten zou de grotere S6 Edge een Qualcomm Snapdragon 808-chip gebruiken, waar de reguliere S6 en S6 Edge op een Samsung Exynos-chip draaien. De camera's zouden onveranderd blijven, met 16 megapixel achter en 5 megapixel voor. Daarnaast zou de niet uit te breiden opslagruimte op 32 GB staan, net als bij de S6 en S6 Edge.