Asus heeft een overname van het noodlijdende HTC nog niet uitgesloten. 

Dat vertelt financieel directeur David Chang aan Reuters.

Asus overweegt een overname van het bedrijf nog steeds, aldus Chang. "Onze bestuursvoorzitter heeft er intern over gesproken. Maar de kansen op een daadwerkelijke overname zijn niet zo groot omdat Asus een bedrijf is dat altijd heeft vertrouwd op organische groei."

Verlies

HTC maakte vorige week bekend een fors verlies te verwachten in het tweede kwartaal ondanks de lancering van de nieuwe One M9. Bovendien moet er eenmalig 85 miljoen euro worden afgeschreven. Normaal is het tweede kwartaal, vlak na de introductie van een nieuw vlaggenschip, een van de beste periodes voor het bedrijf.

HTC omzet en winst

Bron: HTC© NU.nl

Na het slechte nieuws van HTC over het tweede kwartaal, de smartphoneverkoop en de winstmarges zakte de beurskoers flink. Inmiddels staat het bedrijf op het laagste punt in tien jaar.

Asus

Asus, dat vooral in Azië smartphones verkoopt, maakte onlangs bekend in mei voor het eerst winst te hebben gemaakt met de smartphonetak. Een overname van HTC zou het bedrijf toegang geven tot patenten, de geliefde ontwerpen van het bedrijf en goede contacten met providers en retail in Europa en de Verenigde Staten.