Na een lange periode van rust heeft Samsung zijn grootste concurrent Apple weer eens op de hak genomen in nieuwe Amerikaanse tv-reclames.

De twee spotjes werden donderdagnacht (Nederlandse tijd) uitgezonden tijdens de NBA-finale in de Verenigde Staten (VS). Onder motto "6 is beter dan 6" laat Samsung zien waarom het bedrijf zijn Galaxy S6 beter vindt dan de iPhone 6.

In de eerste video wordt de gebogen schermrand van de Galaxy S6 Edge uitgelicht. Op deze rand kan informatie worden weergegeven over de wekker, de datum, het laatste nieuws of Twitter-berichten. "Op de rand van de iPhone 6 zitten knoppen", aldus Samsung.

De twee video draait om draadloos opladen en het nemen van bredere selfies. De Galaxy S6 kan draadloos worden opgeladen waar de iPhone 6 deze functionaliteit mist. Bovendien vergelijkt Samsung twee selfies genomen met de S6 en de iPhone 6 waarbij oma van een gezinsportret wordt afgesneden omdat ze net niet op de iPhone 6-selfie past.

Next Big Thing

Samsung nam Apple in het verleden regelmatig op de hak in reclames, maar het was inmiddels alweer ruim een jaar geleden dat het bedrijf zo'n advertentie lanceerde. De campagnes zijn belangrijk voor Samsung. Het Amerikaanse team begon er in 2011 mee onder de noemer "the Next Big Thing".

In de eerste reclame maakte het Apple-fans die in de rij stonden te wachten op de volgende iPhone belachelijk om "the next big thing" er al was. De advertenties luidden het succes en de groei van Samsung in de VS in. Met de nieuwe reclames lijkt Samsung de oude strategie weer te proberen.