In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week blikken we terug op de aankondigingen van Google I/O. De zoekgigant onthulde toffe diensten die tegelijk een beetje eng zijn.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Met deze week:

Elk jaar tijdens ontwikkelaarsconferentie Google I/O toont het bedrijf nieuwe producten en diensten. Afgelopen donderdag was het weer tijd voor de openingskeynote en presenteerde Google onder meer Android M. De nieuwe versie van het besturingssysteem komt in de herfst uit en de naam blijft nog even onbekend.

Android M blijft qua uiterlijk gelijk aan het huidige Android Lollipop. Wel wordt het voor gebruikers mogelijk specifiek in te stellen welke toegangen een app krijgt en welke niet. Daarnaast is er brede ondersteuning voor vingerafdrukscanners en spraakbesturing waardoor apps van derden deze diensten ook kunnen gaan gebruiken.

De meest verrassende aankondigingen waren die rond Google Now en Google Foto's. De digitale assistent en de foto-applicatie worden veel slimmer door kunstmatige intelligentie. Ze gaan verbanden leggen, herkennen objecten op foto's en begrijpen menselijke taal beter. Dat zorgt voor nieuwe functionaliteiten en slimmere telefoons, maar Google gaat ook nog meer gegevens tot zich nemen.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.