Samsung werkt in het geheim al aan een smartphone met een opvouwbaar scherm. 

Dat meldt althans Sammobile op basis van anonieme bronnen. De website heeft regelmatig juiste informatie over niet aangekondigde Samsung-producten in handen.

De smartphone zou dubbelgeklapt kunnen worden, waarschijnlijk zoals de oude flipphones. Bij het nieuwe toestel zouden de twee schermen echter eigenlijk uit één scherm bestaan dat zelf dubbel kan vouwen als de telefoon wordt dichtgeklapt.

Het is voor het eerst dat er daadwerkelijk aanwijzingen zijn dat Samsung begonnen is met de ontwikkeling van zo'n toestel. Het Zuid-Koreaanse bedrijf roept al langer dat het in de toekomst opvouwbare en oprolbare schermen wil gaan produceren en gebruiken, maar tot nu toe blijft het bij toekomstvisies en de productie van alleen deze schermen.

Project Valley

Onder de codenaam Project Valley of Project V wordt nu dus ook nagedacht over en gewerkt aan een smartphone met zo'n bijzonder scherm.

Sammobile wijst er nog wel op dat het project zich in een zeer vroeg stadium begeeft en dat Samsung het hele project mogelijk nog kan schrappen. Als alles wel doorgaat zou het bedrijf mogelijk al in 2016 klaar zijn voor een lancering.

LG en Samsung hebben wel al gebogen schermen geproduceerd die buigbaar zijn bij de productie, maar in uiteindelijke toestellen (zoals de G Flex en Galaxy S6 Edge) in hun gebogen vorm vast worden gezet.