T-Mobile is woensdag begonnen met de activatie van een nieuwe frequentie op het 4G-netwerk voor mobiel internet. Dat betekent dat klanten in Amsterdam nu binnenshuis beter bereik hebben en tijdens drukke momenten meer capaciteit.

Dat laat de provider weten.

T-Mobile gebruikt voor 4G de 1800 MHz-frequentie terwijl KPN en Vodafone actief zijn op de 800 MHz-frequentie. Hoe hoger de frequentie hoe hoger de snelheid kan zijn, maar het bereik is minder goed en er is minder capaciteit.

Vanaf woensdag kunnen T-Mobile-klanten in Amsterdam echter ook gebruikmaken van de 900 MHz-frequentie. Dat betekent dat naast de snelheid die de provider nu biedt de ontvangst binnenshuis en in buitengebieden zal verbeteren. Bovendien heeft het netwerk meer capaciteit tijdens drukke momenten.

KPN en Vodafone rollen sinds enkele maanden 4G+ uit waarbij naast de 800 MHz-frequentie ook 1800 MHz gebruikt wordt.

Uitrol

T-Mobile werkt dus andersom en voegt nu de lagere frequentie toe. Klanten hoeven niets te doen om deze frequentie te gebruiken. Deze maand nog zal ook in Utrecht 4G met de nieuwe frequentie beschikbaar zijn. Rotterdam volgt in juni, Den Haag in juli en de hele Randstad medio augustus.

De rest van Nederland zal volgens T-Mobile "snel daarna" aan de beurt zijn, maar daar wordt geen specifieke datum aan gehangen. In oktober zal het 4G-netwerk van T-Mobile landelijk dekkend zijn.