Sony introduceert dinsdag een nieuwe smartphone in Nederland. De Xperia Z3+ is een verbeterde versie van de in oktober gelanceerde Xperia Z3.

Sony zal de nieuwe smartphone, die niet gezien wordt als nieuw vlaggenschip, exclusief via T-Mobile verkopen.

De Z3+ heeft net als de Z3 een 5,2 inch-scherm met een full hd-resolutie. Ook de camera van 20,7 megapixel aan de achterkant blijft hetzelfde en er zit nog steeds 3 GB werkgeheugen in de telefoon.

Wel beschikt de Z3+ over een betere selfiecamera met 5 in plaats van 2 megapixel. Bovendien wordt een groothoeklens gebruikt zodat eenvoudiger groepsselfies gemaakt kunnen worden en de stabilisatietechnologie Steadyshot is toegevoegd.

Onder de motorkap wordt de nieuwe Snapdragon 810-processor gebruikt. Die moet zorgen voor dezelfde accuduur als bij de Z3 terwijl de batterij wel van 3100 naar 2900 mAh krimpt.

Dunner en lichter

De accu is iets kleiner om het toestel dunner en lichter te kunnen maken. De Z3+ is 6,9 in plaats van 7,3 millimeter dik en weegt 144 in plaats van 152 gram.

De extra oplaadpoort aan de zijkant van de Z3 verdwijnt en de micro-usb-poort aan de onderkant zit niet meer achter een klepje verstopt. Het toestel blijft wel waterdicht.

Audio

Sony focust naar eigen zeggen flink op audio bij het nieuwe toestel. Zo is er ondersteuning voor het draadloos afspelen van hoge resolutie audio. Sony levert bovendien drie albums in die hogere kwaliteit en geeft een halfjaarabonnement op een streamingdienst die muziek verspreidt in de hogere resolutie.

De Z3+ draait op Android 5.0 en wordt standaard geleverd met 32 GB, voorheen was dat bij Sony nog 16 GB. Bovendien is er ondersteuning voor een microsd-kaart.

Voorbestellingen

Het nieuwe toestel is vanaf dinsdag te bestellen bij T-Mobile voor 699 euro en is in de tweede helft van juni echt verkrijgbaar. In de periode van voorbestellingen, die de komende vier weken loopt, geeft Sony een gratis koptelefoon die geschikt is voor hoge resolutie audio cadeau.

De Z3+ werd eerder in Japan, met exact dezelfde specificaties, onthuld als de Xperia Z4. Volgens Sony was er daar behoefte aan een nieuw vlaggenschip.