iOS 9, de komende versie van Apples mobiele besturingssysteem, zal waarschijnlijk nog steeds werken op de iPad Mini en de iPhone 4S. 

Dat meldt het doorgaans goed ingevoerde 9to5 Mac op basis van ingewijden. 

Bij het uitkomen van de afgelopen versies liet Apple steeds een ouder apparaat vallen. Zo draait iOS 8 niet meer op de iPhone 4 en liet Apple de iPhone 3GS vallen in iOS 7. Aan die traditie lijkt nu dus een einde te komen. 

Eerder werd al bekend dat iOS 9 vooral gericht zal zijn op het verbeteren van de stabiliteit en veiligheid. Grote nieuwe functies worden niet verwacht.

Mac OS X

De bronnen melden verder dat nieuwe versie van Apples besturingssysteem voor laptops en iMacs, Mac OS X, ook geen grote nieuwe functies zal bevatten. Hiermee breekt Apple met zijn normale cyclus waarbij er elk jaar wel een aantal grote nieuwe functies worden meegeleverd.

Apple zou zich met versie 10.11 ook vooral willen richten op het verbeteren van de stabiliteit van het besturingssysteem. "Ik zou niet zeggen dat er helemaal niets nieuws is voor consumenten, maar de lijst van nieuwe functies is korter dan in eerste instantie gepland", aldus een anonieme bron.

Onder die nieuwe functies bevinden zich onder meer een grote verbetering van beveiliging, die het installeren van malware een stuk moeilijker moet maken. Ook zou Apple de integratie van iCloud Drive willen verbeteren.