Een aantal grote techbedrijven is geïnteresseerd in een overname van Blackberry, vanwege de patenten en krachtige beveiliging van het bedrijf.

Dat meldt het doorgaans goed ingelichte Digitimes op basis van anonieme bronnen. De bronnen hebben het over de Chinese bedrijven Huawei, Xiaomi en Lenovo, en softwaregigant Microsoft.

Microsoft heeft naar verluidt zijn investeringsmaatschappij al gevraagd om een de overname te analyseren. Het bedrijf wil met Blackberry in het bezit zijn positie in de zakelijke mobiele markt versterken. De bronnen geven aan dat Microsft Blackberry's verlegde focus van hardware naar software als een voordeel ziet.

Voor Microsoft zijn veel Blackberry-patenten interessant. Deze patenten hebben betrekking op de communicatiesector, mobiele platformen en geavanceerde software voor auto's waar apps op kunnen draaien. De Chinese bedrijven zijn eveneens geïnteresseerd in deze patenten.

China

Daarnaast willen Xiaomi, Huawei en Lenovo door de overname hun aanwezigheid in de zakelijk markt van Europa en de Verenigde Staten verstevigen. De bronnen geven echter aan dat Amerikaanse en Europese waakhonden mogelijk weerstand bieden tegen de Chinese bedrijven vanwege nationale veiligheidsregels.

Er gaan al een langere tijd geruchten over een mogelijk overname van Blackberry. Voorheen werden voornamelijk Samsung en Lenovo genoemd als geïnteresseerde partijen.