In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we het besluit van minister Schultz van Haegen om geen verbod in stellen op smartphonegebruik op de fiets. Waarom is zo'n verbod niet noodzakelijk of nuttig?

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (11 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Met deze week:

De minister van Infrastructuur en Milieu was door de Tweede Kamer gevraagd te kijken naar een mogelijk smartphoneverbod voor op de fiets. De minister liet deze week in een brief weten dat ze geen verbod zal gaan invoeren en dat bellen, sms'en en Whatsappen tijdens het fietsen dus gewoon toegestaan blijft.

Op sociale media reageerden veel mensen verbaasd omdat het gebruik van de smartphone op de fiets als gevaarlijk gezien wordt. Dat wordt ondersteund door cijfers vanuit de overheid zelf. 9 procent van de fietsongevallen heeft te maken met een smartphone.

Toch zijn er drie redenen om geen verbod in te stellen, vinden zowel het ministerie als Veilig Verkeer Nederland.

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.