Google zet bij Android M, de vermeende nieuwe versie van het mobiele besturingssysteem, zwaar in op vingerafdrukauthenticatie. 

Buzzfeed meldt op basis van anonieme bronnen dat er een zogeheten ‘native’ vingerafdrukauthenticatie in Android M zal worden verwerkt.

Dat betekent dat er één open standaard komt waar alle Android-apps vervolgens gebruik van kunnen maken. De op het Android-toestel ingestelde vingerafdruk kan dan eenvoudig gebruikt worden in alle apps die deze manier van authenticatie ondersteunen.

Nu is het al zo dat fabrikanten zelf vingerafdrukscanners in Android-toestellen kunnen verwerken, maar omdat het besturingssysteem vanuit zichzelf deze manier van inloggen niet ondersteunt zijn er nog maar weinig apps die gebruikmaken van de scanners die bijvoorbeeld in de Galaxy S6 te vinden zijn.

De nieuwe versie van Android wordt hoogstwaarschijnlijk volgende week tijdens Google I/O onthuld. De ontwikkelaarsconferentie start op donderdag 28 mei met een keynote om 18.30 uur Nederlandse tijd. NU.nl zal live verslag doen van dit evenement.

Wat wilt u weten over de aankondigingen tijdens Google I/O?