Apples mobiele besturingssysteem iOS krijgt binnenkort een nieuwe schermmodus om twee apps naast elkaar te draaien, waarmee gebruikers beter kunnen multitasken.

Dat meldt althans 9to5Mac op basis van anonieme bronnen. 

De nieuwe schermmodus zou Apple tijdens de ontwikkelaarsconferentie WWDC, die van 8 tot 12 juni plaatsvindt, onthullen. Daar wordt hoogstwaarschijnlijk ook iOS 9 onthuld.

De schermmodus, die vooralsnog alleen op iPads werkt, maakt het mogelijk om twee apps naast elkaar op het scherm te plaatsen. Gebruikers kunnen vervolgens beide apps bedienen, bijvoorbeeld een tekstdocument en e-mail-app.

Onder andere Samsung-smartphones beschikken al over een soortgelijke schermmodus.

Gebruikersaccounts

Ook melden bronnen dat Apple aan het einde van dit jaar ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts aan iOS gaat toevoegen. Zo heeft elke gebruiker een eigen omgeving binnen iOS met eigen apps en instellingen.

Android ondersteunt sinds 2012 meerdere gebruikersaccounts.

12 inch iPad

Volgens 9to5Mac komt Apple aan het einde van 2015 ook met een 12 inch iPad, waar al langer geruchten over gaan. De twee verschillende varianten van de grotere iPad hebben naar verluidt de codenamen J98 en J99.

De nieuwe schermmodus en ondersteuning voor meerdere gebruikersaccounts zouden onder andere voor de grotere iPad worden geïntroduceerd, die door zijn grootte voor laptoptaken kan worden gebruikt.

Acht redenen waarom de iPad-verkoop inzakt