Apple onthult de iPhone 6S en iPhone 6S Plus dit jaar waarschijnlijk al in augustus, een maand eerder dan de afgelopen jaren.

Dat stelt althans analist Ming-chi Kuo, die steevast voortijdig juiste informatie over Apple-producten in handen heeft.

De nieuwe iPhones zouden vervolgens in september in de winkels liggen. Of dat begin of eind september is, is niet bekend.

Er gingen de afgelopen weken geruchten dat Samsung zijn Galaxy Note 5 eerder zou onthullen om zo de iPhone 6S voor te zijn. Doorgaans wordt de Galaxy Note begin september tijdens techbeurs IFA onthuld. Samsung heeft een vroege onthulling in de zomer inmiddels tegengesproken.

Presentatie

Apple zal zijn nieuwe iPhones dus mogelijk wel wat eerder onthullen. Wat daar de reden van is, is onbekend.  De afgelopen drie jaar presenteert Apple zijn nieuwste iPhone in september. Bij de iPhone 4S gebeurde dat zelfs pas in oktober.

Doorgaans duurt het dan nog een paar weken voor hij in de winkels ligt in de belangrijkste markten. Nederland volgt dan weer een paar weken daarna. 

Verwachtingen

Naar verwachting krijgen de nieuwe iPhones dezelfde schermformaten (4,7 en 5,5 inch) als vorig jaar. Het scherm zou bovendien drukgevoelig zijn en er wordt een upgrade van de camera verwacht.