Er komt in Nederland geen verbod op bellen, sms'en of Whatsappen op de fiets. Het gebruik van een smartphone tijdens het fietsen wordt wel ontmoedigd, maar blijft toegestaan.

Dat laat minister Schultz van Haegen (Infrastructuur en Milieu) weten in een brief aan de Tweede Kamer.

Volgens de minister heeft een verbod geen zin en zou het lastig te handhaven zijn. Schultz Van Haegen gelooft meer in gedragsbeïnvloeding.

In het internationale verdrag van Wenen staat dat het gebruik van telefoons voor bestuurders van gemotoriseerde voertuigen verboden is als het voertuig in beweging is.

Sommige landen zoals Denemarken en Zuid-Europese landen hebben dit in hun nationale wetten overgenomen zonder de inperking van gemotoriseerd vervoer. Daar is het dus ook verboden een telefoon te gebruiken op de fiets. In Nederland is die inperking, net als in veel andere landen, wel overgenomen in de wet.

Effectiviteit

Schultz stelt dat er geen cijfers bekend zijn over de handhaving of effectiviteit van een verbod van bellen of het versturen van berichten op de fiets.

"Op basis van gegevens uit andere Europese landen zie ik geen aanleiding om onze regelgeving te veranderen. Wij zetten in Nederland serieus in op gedragsverandering op een positieve manier", aldus de minister.

Cijfers

Uit Nederlands onderzoek bleek eind vorig jaar dat smartphonegebruik een rol speelt bij een op de vijf fietsongelukken waarbij een jongere betrokken is. Bovendien zou de kans op een ongeval 25 keer groter zijn als iemand tijdens het rijden bezig is met sms'en, mailen of sociale media.

In totaal is bij 9 procent van de fietsongevallen een smartphone in het spel. Een op de drie jongeren (12 tot en met 24 jaar) gaf destijds aan onderweg zijn of haar smartphone te gebruiken.

Fietsmodus

De Rijksoverheid ontwikkelde vorig jaar de app Fietsmodus (Android, iOS) waarmee fietsers prijzen kunnen winnen als ze de app inschakelen en vervolgens hun telefoon niet gebruiken wanneer ze gaan fietsen. De promotie van deze app wordt dit jaar door de overheid en providers als KPN, T-Mobile, Vodafone en Ziggo verder uitgebreid.

Bovendien rekent de minister op een afschrikeffect vanuit verzekeraars. "Zij kijken per ongeval welk gedrag bijgedragen heeft aan het ontstaan van het ongeval en bepalen zo de aansprakelijkheidsverdeling. Smartphonegebruik wordt ook meegenomen in deze overwegingen."