Lg heeft zowel een kleinere als grotere variant van zijn eind april gepresenteerde LG G4 onthuld.

Het betreft de G4 Stylus, een phablet met een hd-scherm van 5,7 inch, en de G4c met een hd-display van 5 inch. De G4 zelf heeft een schermdiagonaal van 5,5 inch en een qhd-resolutie.

De G4 Stylus wordt zoals de naam al doet vermoeden geleverd met een stylus. Het grotere toestel is vanaf begin juli verkrijgbaar voor 349 euro in de kleur zilver. De G4c wordt begin juni gelanceerd en heeft een adviesprijs van 249 euro. Het kleinere toestel is beschikbaar in de kleuren grijs, goud en wit.

Specificaties

De specificaties van de nieuwe modellen komen veelal overeen met die van de G4, maar het aantal megapixels van de camera's wijkt af. Beide toestellen hebben op de voorkant een 5 megapixel camera. De kleinere G4c biedt er op de achterkant standaard een van 8 megapixels.

Bij de G4 Stylus is dat 13 megapixels. De LG G4 biedt 16 en 8 megapixels op de achter- en voorkant.

Verder is de processorkracht van de twee varianten met vier kernen en een kloksnelheid van 1,2 GHz lager dan de 1,8 GHZ octacore-chip van de G4.

De twee toestellen komen met één gigabyte aan werkgeheugen en 8 gb interne opslagruimte, dat is uit te breiden via een microSD-kaart. De accu van de Stylus-versie is met 3000 mAh gelijk aan de G4, de G4c heeft een kleinere batterij van 2.540 mAh.