Samsung wil tussen nu en de release van de vermeende Galaxy Note 5 Edge nog een smartphone met een scherm dat over de randen loopt uitbrengen.

Dat meldt het doorgaans goed geïnformeerde Etnews.

De Zuid-Koreaanse website meldde eerder al dat Samsung de productie van de vorige maand uitgebrachte Galaxy S6 Edge flink had opgeschroefd. Dit vanwege onverwachte populariteit van de gebogen variant van het vlaggenschip.

Samsung wilde aanvankelijk slechts een gering aantal Edge-modellen produceren, maar zou er inmiddels rekening houden met het scenario dat het gebogen model de reguliere Galaxy S6 voorbijstreeft als belangrijkste product.

Samsung zou daarom overwegen om de productiecapaciteit verder te verhogen van drie naar vijf miljoen per maand voor het einde van de eerste helft van het jaar. Tegen het einde van 2015 zouden er tien miljoen Edge-exemplaren per maand kunnen worden geproduceerd.

Verwacht wordt dat Samsung tijdens de IFA-beurs in september ook een gebogen variant van de Galaxy Note 5 onthult. De S6 Edge kan op de buigingen van het scherm notificaties tonen, of bijvoorbeeld de huidige tijd weergeven.