Op gelekte foto's is mogelijk de Samsung Galaxy S6 Active te zien. Die versie van de S6 belooft steviger en waarschijnlijk ook waterdicht te worden.

De gelekte foto kwam in handen van GSM Arena.

Op de afbeelding is een robuuster ogende variant van de Galaxy S6 te zien. Samsung bracht eerder dergelijke extra stevige versies van zijn Galaxy-modellen uit.

Die eerdere Active-versies waren wat dikker, beter bestand tegen vallen, stof en water dan de reguliere Galaxy-toestellen. Net als voorgaande Active-versies heeft ook het toestel op de gelekte foto's fysieke in plaats van touch-toetsen onder het scherm.

Volgens de bron is de S6 Active niet alleen veel steviger dan de reguliere S6, maar is de batterij ook veel groter. De S6 Active zou een accu met een capaciteit van 3600 mAh hebben, tegenover de 2600 mAh van de S6. Dat gerucht deed eerder zonder gelekte foto ook al de ronde.

De verwachting is dat de overige specificaties van het toestel gelijk zijn aan de reguliere Galaxy S6. Dat toestel is in tegenstelling tot de reguliere Galaxy S5 niet waterdicht.