Google gaat de volgende versie van Android, die als naam een snoepgoed met de letter M gaat krijgen, tonen tijdens de ontwikkelaarsconferentie Google I/O.

Dat blijkt uit het officiële schema van Google I/O, dat plaatsvindt van 28 tot 29 mei. 

In het schema is een presentatie over Android for Work te zien, waarin 'Android M' wordt genoemd. Volgens Google gaat Android M belangrijke veranderingen voor zakelijke gebruikers brengen, waaronder meer mogelijkheden voor Android At Work.

Daarnaast houdt Google een presentatie over 'wat er nieuw is in Android', die meestal wordt gegeven als Google belangrijke nieuwe Android-functies en - mogelijkheden voor ontwikkelaars aankondigt. 

Het is vooralsnog onduidelijk welke naam de volgende Android-versie krijgt. Alle Android-namen zijn vernoemd naar een zoetigheid, waardoor namen als Marshmallow, Macaron, Mars of Milky Way voor de hand liggen.

Ook Android Lollipop werd eerst gepresenteerd als Android L, waarna er een preview-versie beschikbaar kwam die ontwikkelaars konden installeren en uitproberen.

Inmiddels heeft Google de sessie waarin Android M wordt genoemd, uit het schema van Google I/O verwijderd.

Spraakbesturing

Daarnaast heeft Google een presentatie ingepland over spraakbesturing. Een nieuwe functie, Voice Access, geeft ontwikkelaars de mogelijkheid om hun app in zijn geheel te laten besturen middels spraakcommando's.

Gebruikers zouden hun Android-toestel in een toekomstige Android-versie indien gewenst enkel met spraak kunnen besturen, zo blijkt uit de presentatie.