KPN schakelt uiterlijk op 21 april al zijn abonnees over op het 4G-netwerk. Ook klanten met een oud abonnement, die vooralsnog alleen op het 3G-netwerk konden, krijgen toegang tot het snellere internet.

Abonnees zullen niet meer te maken hebben met snelheidslimieten op het netwerk en ook de datalimiet wordt versoepeld, bevestigt een woordvoerder. 

Waar gebruikers van oudere abonnementen eerder nog moesten bijbetalen als ze over hun datalimiet gingen, wordt nu enkel de snelheid teruggeschroefd naar 64 Kbps. 

KPN wilde niet vrijgeven hoeveel abonnees nog op oudere abonnementen met 3G-internet zaten. "Het zijn geen hele grote aantallen", aldus een woordvoerder. Onduidelijk is hoeveel van deze mensen al wel een 4G-toestel bezit.

Meer MB's

In veel gevallen krijgen klanten ook meer MB's in hun abonnement. Bij sommige abonnementen uit 2010 gaat het zelfs om een vertienvoudiging. In de meeste gevallen wordt de bundel van klanten met enkele tientallen procenten opgehoogd. 

Klanten die al een 4G-toestel en 4G-simkaart hebben, worden automatisch overgezet op het nieuwe netwerk. Klanten met een 4G-toestel en 3G-simkaart kunnen zelf een nieuwe simkaart bestellen. Klanten met een 3G-toestel moeten eerst zelf hun toestel vervangen, voordat ze kunnen worden overgezet.

In de meeste gevallen blijft het maandelijkse abonnementsbedrag gelijk, maar in enkele gevallen voert KPN een verlaging door. Een volledig overzicht is te vinden op de site van KPN.