Nederlandse tabletbezitters zijn steeds minder vaak tevreden over hun product. In 2012 was 94 procent van de eigenaren tevreden over zijn tablet, terwijl dat percentage nu op 85 procent ligt.

Dat blijkt uit onderzoek van Telecompaper.

De marktleiders Apple en Samsung hebben de tevredenheid over hun product ook terug zien lopen. Bij de iPad liep het percentage met 1 procentpunt terug naar 94 procent. Tevredenheid over Samsung-tablets liep met 5 procentpunt terug naar 88 procent.

Wel blijven de twee marktleider beter presteren dan de rest van de markt waar het tevredenheidspercentage dus op 85 procent ligt.

Telecompaper geeft tegenover NU.nl aan dat de algemene tevreden over tablets waarschijnlijk afgenomen is door een aantal specifieke factoren. Dit zijn de onderdelen geluid, touchscreen, besturingssysteem en 3G. Over deze specificaties waren deelnemers minder vaak positief.

Nederlanders zijn wel positiever geworden over het uiterlijk en gewicht van hun tablets. 93 procent van de ondervraagden is tevreden over het uiterlijk, een toename van 5 procentpunt. De grootte van tablets valt bij 92 procent van de respondenten in de smaak, waar dit vorig jaar nog 86 procent was.