Na de update naar iOS 8.3 rapporteren veel iPhone-bezitters problemen met Touch ID, de vingerafdrukscanner van de smartphone. Touch ID zou niet meer werken in combinatie met de App Store.

Dat melden verschillende iPhone-bezitters op het internetforum Reddit en in de fora van Apple. iOS 8.3 is sinds woensdag beschikbaar voor mobiele apparaten van Apple.

De vingerafdrukscanner werkt wel bij het ontgrendelen van de iPhone, maar kan niet worden gebruikt om apps te kopen in de App Store. Dat is één van de meestgebruikte onderdelen van Touch ID.

Zowel de iPhone 5S, iPhone 6 als iPhone 6 Plus met iOS 8.3 hebben last van de problemen met Touch ID. Apple heeft nog niet gereageerd op het nieuws.

iOS 8.0.1

Het is niet de eerste keer dat er fouten worden ontdekt in een nieuwe iOS-update. De iOS 8.0.1-update zorgde bij iPhone-bezitters ervoor dat zij geen mobiel signaal meer ontvingen en dat Touch ID niet meer werkte.

Door iOS 8.0.1 konden veel iPhone-bezitters hun smartphone een tijd niet meer gebruiken. De enige oplossing was een ietwat ingewikkelde herstelmethode of het wachten op een nieuwe firmware-update van Apple.