Samsung verwacht dat de Galaxy S6 voor een recordverkoop gaat zorgen, maar het bedrijf heeft vooralsnog problemen met het produceren van het gebogen scherm van de S6 Edge.

Dat vertelt J.K Shin, hoofd van de mobiele tak bij Samsung, tijdens een persconferentie in Seoul.

De Galaxy S6 en S6 Edge gaan vrijdag 10 april in de verkoop en er gaan al hardnekkige geruchten dat providers  een recordaantal exemplaren hebben voorbesteld. Analisten verwachten dat Samsung dit jaar zo’n 55 miljoen exemplaren van de twee toestellen vekoopt.

Shin bevestigt dat Samsung rekent op een recordverkoop, zo meldt Reuters. Hij wilde echter niet op specifieke cijfers ingaan. De Galaxy S4 is tot nu toe de best verkopende Galaxy-telefoon. Daarvan werden er in het eerste jaar 43 miljoen verkocht.

Productieproblemen

Samsung liet ook weten dat er sterke vraag is naar de Galaxy S6 Edge. De Edge kost 150 euro meer dan de normale S6, maar heeft gebogen randen aan het scherm.

De productie van dit bijzondere scherm zorgt nog voor problemen, erkende Shin. “We werken er hard aan om de leveringen op orde te krijgen”, aldus het hoofd mobiel bij Samsung volgens de Wall Street Journal. Shin zou wel benadrukt hebben dat de productieproblemen nog een tijdje kunnen blijven bestaan.

Review: Futuristische Galaxy S6 Edge voegt weinig toe

Review: Galaxy S6 is beste Android-smartphone tot nu toe