Apple heeft versie 8.3 van zijn besturingssysteem voor iPads en iPhones beschikbaar gemaakt. 

In de nieuwe versie is Apples spraakassistent Siri eindelijk ook in het Nederlands te gebruiken. Verder zijn ook Deens, Portugees, Russisch, Thais, Turks en Zweeds toegevoegd.

Eerder was Siri alleen te gebruiken in het Engels, Duits, Frans, Japans, Spaans, Italiaans, Koreaans en het Chinese Kantonees en Mandarijn.

De Nederlandse assistent komt niet onverwacht. De testversie, die alleen op uitnodiging kon worden gedownload, beschikte al over de Nederlandstalige Siri. 

Emoji

Verder zijn er ook driehonderd nieuwe emoji toegevoegd. De emoticons meer variatie in huidskleur dan het huidige aanbod, dat voornamelijk blanke figuurtjes bevat. Ook is er meer diversiteit in de samenstelling van emoji-gezinnen. Zo zijn er gezinnen met twee vaders en twee moeders te zien.

Emoji

Emoji
Emoji
Foto: Apple

Verder zijn er in iOS 8.3 diverse kleine bugs opgelost en is het mogelijk om apps te downloaden zonder een wachtwoord in te voeren. Dit geldt alleen voor gratis apps. 

iOS 8.3 is beschikbaar voor de iPhone 4S of nieuwer, iPad 2 of nieuwer en de vijfde generatie iPod touch.

Yosemite

Apple heeft woensdag ook OS X 10.10.3 voor Macs uitgebracht. Daarin is onder meer het nieuwe programma Foto's te vinden. Foto's vervangt het oude iPhoto, dat voor het eerst in 2002 werd uitgebracht.

Verder is ook Yosemite sinds de update uitgerust met diversere emoticons.