Samsung probeert via het U.S. Patent and Trademark Office (USPTO) twee patenten van Smartflash ongeldig laten verklaren. De Zuid-Koreaanse elektronicafabrikant wordt aangeklaagd door het Amerikaanse bedrijf wegens patentschending.

Dit meldt Bloomberg

Samsung is van mening dat twee van de patenten die het geschonden zou hebben nooit aan Smartflash toegekend hadden mogen worden. Die patenten hebben betrekking op het faciliteren van mobiele betalingen.

De USPTO heeft ingestemd de patenten op geldigheid te onderzoeken.

De voorlopige bevindingen van de instantie stellen dat de desbetreffende patenten niet in aanmerking komen voor juridische bescherming, omdat het ideeën betreft en geen concrete uitvindingen. 

Rechtszaak Apple

Het uiteindelijke oordeel zou echter nog een jaar op zich kunnen laten wachten.

Smartflash werd eerder nog in het gelijk gesteld in een patentzaak tegen Apple, aangespannen vanwege dezelfde patenten. Apple moet van de rechter 532,9 miljoen dollar aan de patenthouder betalen.

De Amerikaanse techgigant gaat in hoger beroep tegen die uitspraak, omdat het van mening is dat Smartflash een zogeheten patenttrol is. 

Patenttrollen zijn bedrijven die patenten indienen en kopen, met als enig doel om andere bedrijven te laten betalen voor mogelijke schending van die patenten.