'Gelekte behuizing wijst op kleinere iPhone 6C'

Een vermeende gelekte plastic behuizing zou wijzen op een kleinere iPhone 6C, die naast een grotere iPhone 6S zou verschijnen.

Website Future Supplier heeft de vermeende iPhone 6C-behuizing in handen.

De roze plastic behuizing wordt vergeleken met die van de iPhone 5C. Het gaat nog steeds om een 4 inch model, kleiner dan de 4,7 inch iPhone 6 en 5,5 inch iPhone 6 Plus.

Reden om aan te nemen dat het om de iPhone 6C gaat ziet Future Supplier in kleine verschillen met de iPhone 5C-behuizing. Zo biedt de nieuwe behuizing plaats aan de langwerpige tweekleurige flitslamp die ook in de iPhone 5S zat.

Touch ID en Apple Pay

Ook heeft de gelekte behuizing meer inkepingen voor de luidspreker aan de onderzijde dan de iPhone 5C heeft. De foto's van de nieuwe behuizing verschijnen kort na geruchten over een nieuwe kleinere iPhone.

Volgens die geruchten zou Apple naast vernieuwde versies van de iPhone 6 en 6 Plus weer een 4 inch model op de markt brengen. Die geruchten spreken over de A9-chip van de huidige iPhone 6 voor de kleinere iPhone 6C.

Het toestel zou volgens die geruchten ook worden voorzien van Apples Touch ID-vingerafdrukscanner, en een NFC-chip voor draadloze Apple Pay-betalingen. Nieuwe iPhones worden gewoonlijk in september aangekondigd, en zijn vaak dezelfde maand nog te koop.

'Apple komt opnieuw met kleine iPhone naast 6S en 6S Plus'

Lees meer over:
Tip de redactie