Microsoft wil Android-apps beschikbaar maken voor Windows 10, waarmee onder andere smartphones en tablets met het besturingssysteem ook Android-apps kunnen draaien.

Dat meldt althans Neowin op basis van anonieme bronnen. Windows 10 is het aankomende universele besturingssysteem van Microsoft, dat onder andere op smartphones, tablets, pc's en laptops draait.

Er gaan al langer geruchten over het toelaten van Android-apps tot de Windows Store, waarmee apparaten met Windows ook gebruik kunnen maken van Android-apps.

Volgens de laatste geruchten zou Microsoft nog steeds actief bezig zijn om Android-apps voor Windows beschikbaar te maken. Windows 10 is naar verluidt de eerste Windows-versie die Android-apps kan draaien, waarbij Android-apps als eerste beschikbaar worden gemaakt voor smartphones met Windows 10.

Huiverig

Omdat apps eerst voor iOS en Android verschijnen, zijn veel consumenten huiverig om een Windows-smartphone aan te schaffen. Door Android-apps toe te staan op Windows Phone, worden dergelijke toestellen mogelijk aantrekkelijker voor consumenten.

Andere Microsoft-medewerkers redeneren dat het toestaan van Android-apps juist de doodsteek zal zijn voor Windows. Er zou dan geen enkele reden meer zijn om apps te ontwikkelen voor het besturingssysteem.

Dit verandert in Windows 10 en zo ziet het systeem eruit

Podcast: Hoe Microsoft alles anders doet bij Windows 10