Standaard geïnstalleerde apps van Samsung, Google en Microsoft op de Galaxy S6 en S6 Edge kunnen door de gebruiker verwijderd of uitgeschakeld worden. 

Dat meldt Sammobile dat al een Galaxy S6 in handen heeft.

Samsung heeft er dit jaar voor gekozen veel minder standaardapps mee te leveren. Het installeert vooraf drie Microsoft-apps: Onedrive, Onenote en Skype en nog wat eigen applicaties zoals S Voice en S Health.

Al deze apps kunnen door de gebruiker echter verwijderd worden. Dat was bij voorgaande toestellen niet mogelijk. Gebruikers kunnen zelfs standaard Google-apps, die altijd meegeleverd worden op Android-toestellen, verwijderen.

Touchwiz

Samsung kreeg de afgelopen jaren veel kritiek op zijn eigen softwarelaag Touchwiz. Samsung belooft 80 procent minder pop-ups en 40 procent minder vooraf geïnstalleerde apps. Veel van de apps die wel standaard worden meegeleverd, zijn dus ook nog te verwijderen.

Samsung Nederland laat desgevraagd in een reactie weten het bericht niet te kunnen bevestigen, maar de woordvoering van het bedrijf ontkent de mogelijk ook niet. De Galaxy S6 en Galaxy S6 Edge liggen vanaf 10 april in de Nederlandse winkels. 

Eerste indruk: Galaxy S6 met nieuwe behuizing en goede specificaties

Wat zijn de verschillen tussen de Galaxy S6, S5, HTC One M9 en iPhone 6?