Samsung zal in 2015 ruim 55 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en S6 Edge gaan verkopen. 

Dat voorspelt DRAMexchange, de geheugen en opslagtak van onderzoeksbureau Trendforce, meldt de Korea Herald.

De verwachting van Trendforce is met 20 procent naar boven bijgesteld na positieve ontvangst van consumenten. De Galaxy S6 en S6 Edge werden begin maart gepresenteerd en liggen vanaf 10 april in de winkels.

Volgens Trendforce gaat Samsung in het tweede kwartaal van 2015 zo'n 22,2 miljoen exemplaren van zijn nieuwe vlaggenschip verkopen, 5 miljoen meer dan eerder werd verwacht.

Er gingen al geruchten dat Samsung de productie van zijn nieuwste toestellen flink heeft opgeschroefd na een hoger dan verwacht aantal voorbestellingen vanuit providers. Volgens de berichten zou Samsung in de maanden maart en april al 13 miljoen exemplaren produceren.

S4 en S5

Trendforce gaat er vanuit dat de S6 ook na het tweede kwartaal populair blijft met een voorspelde verkoop van 16,2 miljoen toestellen in het derde kwartaal. Eind september zou Samsung dus 38,4 miljoen exemplaren verkocht moeten hebben.

Ter vergelijking: van de Galaxy S4 werden er in 2013 in dezelfde periode 40 miljoen verkocht. Over de Galaxy S5 van vorig jaar zijn weinig cijfers bekend, behalve dat die het slechter gedaan zou hebben dan de S4.

In het vierde kwartaal van 2015, wanneer waarschijnlijk ook een iPhone 6S geïntroduceerd zal worden, zal Samsung naar verwachting nog 12,5 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 en S6 Edge gaan verkopen.

Bekijk foto's, een video en onze eerste indruk van de Galaxy S6

Vergelijking: Het verschil tussen de Galaxy S6, S5, iPhone 6 en HTC One M9