'Apple gaat Android-telefoons omruilen voor iPhones'

Apple zou binnenkort smartphones van andere merken gaan accepteren als gedeeltelijke betaling bij nieuwe iPhones, om meer van die toestellen in zijn winkels te verkopen.

Dat meldt 9to5Mac op basis van anonieme bronnen.

Apple accepteert al langer oudere iPhones en iPads in ruil voor korting op een nieuw model in zijn Apple Stores. Binnenkort zou dat ook mogelijk zijn met smartphones van een ander merk.

Het inruilprogramma zou volgens de Apple-nieuwssite binnen enkele weken van start gaan. Personeel van Apple Stores zou nog deze week worden opgeleid om de waarde van gebruikte smartphones in te kunnen schatten.

In 2014 lanceerde Apple al een site die Android-gebruikers uitlegt hoe zij moeten overstappen naar een iPhone. Ceo Tim Cook noemde de toen net gepresenteerde iPhone 6 als reden voor veel mensen om over te stappen. Apple zag in zijn meest recente kwartaal een explosieve groei van de iPhone-verkoop.

In de winkels zou het Apple-personeel klanten enkel helpen hij het overzetten van hun contacten. De rest van de overstap zouden klanten zelf moeten regelen.

Vergelijking: Het verschil tussen de Galaxy S6, S5, iPhone 6 en HTC One M9

Lees onze review van de iPhone 6 en de iPhone 6 Plus

Lees meer over:
Tip de redactie