Vaio, de voormalige laptoptak van Sony die vorig jaar werd verkocht en als apart bedrijf verder ging, heeft voor het eerst een smartphone gepresenteerd.

De Vaio Phone is een middenklassetoestel met een glazen achterkant. Het apparaat heeft een scherm van 5 inch met resolutie van 1280 bij 720 pixels.

In de smartphone zit een quadcore-processor van 1,2 GHz en aan de achterkant zit een camera van 13 megapixel. Het apparaat draait op Android 5.0.

Door de stap naar de smartphonemarkt gaat Vaio voor het eerst direct de concurrentie aan met zijn voormalige eigenaar, die te kampen heeft met tegenvallende verkopen van zijn Xperia-telefoons.

De Japanse site Blog of Mobile stelt dat het apparaat identiek is aan de Panasonic Eluga U2. Het lijkt erop dat Vaio en Panasonic allebei hetzelfde smartphone-ontwerp hebben ingekocht bij de Taiwanese smartphoneproducent Quanta Computer. 

Het is nog onduidelijk of de Vaio Phone ooit buiten Japan zal verschijnen. De laptops die Vaio sinds de afsplitsing van Sony heeft gemaakt zijn niet in Europa verkrijgbaar.