Samsung richt zich de komende jaren nog meer dan voorheen op de onderkant van de smartphonemarkt.

Dat laten anonieme bronnen aan de Zuid-Koreaanse krant Korea Herald weten.

Hoewel de onlangs aangekondigde Galaxy S6 goed ontvangen wordt en de verwachting hoog zijn, hoopt Samsung met het stimuleren van de verkoop van goedkope toestellen de koppositie in de markt te behouden.

In het vierde kwartaal van 2014 werd Samsung voorbij gestreefd door Apple wat betreft smartphoneverkopen. Het was voor het eerst in jaren dat Samsung niet de koppositie bekleedde. Bovendien rapporteert het bedrijf al een aantal kwartalen tegenvallende resultaten.

Aan de onderkant van de markt is het makkelijker om te groeien omdat in landen als bijvoorbeeld India veel inwoners nog niet eens een smartphone hebben.

Vernieuwd

De tactiek van Samsung is overigens niet helemaal nieuw. Het bedrijf is jaren geleden groot geworden door op elk prijspunt een smartphone aan te bieden. Deze focus zou nu vernieuwd zijn.

Volgens de bronnen zal Samsung low-end en midrange-toestellen bijvoorbeeld steeds vaker gaan uitbrengen in meer landen. Het bedrijf waarschuwt al tijden voor verzadiging van de high-end markt en hoopt daar met de vernieuwde focus tegen in te gaan.

Bovendien is Samsung sinds eind 2014 bezig met het versimpelen van zijn smartphonelijnen door te werken met nummers. Zo is er een Galaxy A-lijn met bijvoorbeeld de A3 en A5 en wordt sinds kort ook een Galaxy J1 verkocht in de Galaxy J-lijn.

Voorheen maakte Samsung gebruik van namen in plaats van letters en cijfers wat bij consumenten soms tot verwarring leidde over de positionering van het toestel.

Waarom uw smartphone steeds goedkoper wordt