Providers over de hele wereld hebben al 20 miljoen Galaxy S6-toestellen besteld, een record voor een nieuw Samsung-vlaggenschip.

Dat stelt althans een anonieme bron bij een grote telecomprovider tegenover de Korea Times.

In totaal zouden 15 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 zijn besteld en nog eens 5 miljoen exemplaren van de Galaxy S6 Edge, de gebogen variant van het nieuwe toestel. 

Het gaat enkel om bestellingen door providers zelf. De toestellen zijn nog niet verkocht aan consumenten, want de Galaxy S6 gaat pas op 10 april in de verkoop. De normale versie kost 699 euro, terwijl de gebogen S6 Edge een adviesprijs van 849 euro krijgt.

Glas

Samsung heeft zelf nooit verkoopcijfers van zijn Galaxy S5 bekendgemaakt, maar volgens geruchten gingen er van het toestel 12 miljoen exemplaren over de toonbank in de eerste drie verkoopmaanden. Dat was 40 procent minder dan Samsung verwachtte en 4 miljoen minder dan de Galaxy S4 in drie maanden verkocht.

Samsung wil het aantal voorbestellingen van de Galaxy S6 niet bevestigen, maar JK Shin, hoofd van de mobiele tak, noemt dit cijfer "echt enorm".

De Galaxy S6 en S6 Edge zijn gemaakt van glas en metaal, terwijl eerdere Samsung-toestellen een kunststof behuizing hadden. De resolutie van het 5,1 inch-scherm is verhoogd naar 2560 bij 1440 pixels en de toestellen gebruiken eigen processors van Samsung.

Lees onze eerste indruk van de Galaxy S6

Dit is het verschil tussen de Galaxy S6, S5, iPhone 6 en HTC One M9