LG gaat een smartphone uitbrengen die betere specificaties en een hogere prijs heeft dan zijn toestellen in de G-reeks.

Verwacht wordt dat LG binnenkort zijn nieuwe vlaggenschip G4, opvolger van de G3 (review), onhult.

Juno Cho, hoofd van de mobiele tak van LG, heeft tijdens het Mobile World Congress in Barcelona echter tegen de Zuid-Koreaanse pers gezegd dat het bedrijf daar nog een schepje bovenop doet. 

"Aangezien we al een plek in het high-end segment hebben met onze G-serie, zijn we van plan om in de tweede helft van het jaar een product te lanceren dat nog een rang hoger ligt", zei hij volgens ZDNet.

Software

Cho gaf geen details over de specificaties van het apparaat. De LG G4 krijgt naar verwachting een qhd-scherm met 2560 bij 1440 pixels en de nieuwste Snapdragon 810-chip. Er bestaan momenteel nog geen telefoons met hogere schermresoluties en chipmaker Qualcomm biedt nog geen snellere processor aan. 

Het is dan ook onduidelijk op welke manier de nieuwe LG-telefoon beter zal worden. "We zullen op het juiste moment details bekendmaken", is het enige dat Cho kwijt wilde.

Hij zei ook dat LG binnenkort een grote vernieuwing van zijn software zal aankondigen. Versie 4.0 van de laag die LG over Android plaatst krijgt een modus voor intensieve gebruikers, naast een modus voor 'normale' smartphonegebruikers.