Sony gaat voorlopig geen Windows-smartphones of Windows-tablets maken. Het systeem kan volgens het bedrijf simpelweg niet tippen aan Android.

Dat vertelt Stephen Sneeden, product marketing manager bij Sony, tegenover NU.nl.

Een jaar geleden gaf Sneeden nog aan dat Sony Windows Phones aan het overwegen was. "Dat het in een jaar niet gebeurd is, zegt wel iets", aldus Sneeden. "Het is nog onwaarschijnlijker dat we Windows-producten gaan maken dan een jaar geleden."

Hij prijst de manier waarop het voor Sony mogelijk is Android aan te passen. "We kunnen de Sony-smaak toevoegen. Dat kan bij Windows niet."

Android beter

Volgens Sneeden is Android de afgelopen tijd bovendien zo vooruit gegaan dat er geen reden meer is om ook op Windows te focussen. Zo noemt hij Android for Work, een zakelijke variant van Android waarmee bedrijven verschillende omgevingen kunnen instellen, zakelijke apps kunnen maken en communicatie kunnen versleutelen.

Ook prijst Sneeden de 64-bit architectuur van Android Lollipop, de nieuwste versie van Android. Daardoor kan het systeem veel zwaardere taken aan. "Android wordt steeds meer een pc-vervanger. Kijk maar naar de Office-apps."

Goedkope smartphones

Sneeden ontkende in het gesprek dat Sony geen goedkope smartphones meer gaat maken. Dat leek even zo te zijn nadat Sony vanwege slechte resultaten bekendmaakte zich te focussen op minder toestellen en vooral de high-end markt.

Volgens de marketing manager bij Sony blijft het bedrijf echter goedkope toestellen maken, alleen een stuk minder. Hij stelt dat instapmodellen kunnen zorgen dat nieuwe klanten later voor high-end producten kiezen.