HTC heeft bewust geen quad hd-scherm met een hogere resolutie verwerkt in de One M9. Volgens het bedrijf is het verschil tussen qhd met full hd niet te zien.

Dat vertelt Mark Moons, directeur West-Europa bij HTC, in eens gesprek met NU.nl.

“We hebben het overwogen, maar op 5 inch is het verschil met full hd niet te zien”, aldus Moons over de qhd-resolutie van 2560 x 1440 pixels. Bijvoorbeeld concurrenten Samsung en LG gebruiken deze resolutie wel in de Galaxy S6 en LG G3.

"De resolutie zou ook een uitdaging kunnen zijn voor de accuduur omdat er meer pixels moeten worden aangestuurd", voegt Moons nog toe.

Eerder noemde Huawei qhd-schermen al "totale nonsens" en ook Sony sprak zich al uit tegen de hogere resolutie.

Kleine verandering

De HTC One M9 werd zondag aangekondigd en heeft een betere camera en andere software, maar bijvoorbeeld nog wel hetzelfde scherm en grotendeels dezelfde vormgeving. Bovendien voegt HTC geen extra’s als waterdichtheid, vingerafdrukscanners of hartslagmeters toe waar concurrenten dat wel doen.

Volgens Moons was het een bewuste keuze deze onderdelen weg te laten. "Elk toestel is een compromis, een afweging. Wij wilden het bij de One het iconische behouden. Dat je vanaf 20 meter ziet dat het een HTC One is." Moons stelt dat het nooit het doel is geweest om het toestel significant te veranderen.

Duo Camera

Opvallend was dat de Duo Camera na de introductie in de One M8 nu alweer verdwenen is. Met de camera konden gebruikers hun foto's achteraf scherpstellen of bijvoorbeeld alleen de achtergrond een bepaald effect geven.

Dat de functie nu verdwijnt komt volgens Moons omdat een deel van de effecten softwarematig zonder Duo Camera mogelijk zijn. "En om eerlijk te zijn bleek later dat de overige effecten relatief weinig gebruikt werden."

Galaxy S6

Concurrent Samsung presenteerde zondag zijn Galaxy S6. Het toestel zal gemaakt worden van aluminium en glas. Ook de wat goedkopere Galaxy A-toestellen worden van metaal gemaakt. Dat was voorheen een materiaal waarmee HTC zich in de Android-wereld kon onderscheiden.

"We zien de veranderende materiaalkeuze van Samsung niet als bedreiging", zegt Moons.  Het is heel goed dat ze dat doen. Het zorgt misschien voor meer waardering voor het materiaal in de hele markt."

Bovendien stelt de directeur West-Europa dat Samsung nog wel wat kan leren over het gebruik van aluminium. "Bijvoorbeeld in het design. En ze hebben grotere stukken plastic nodig om antennes in te verwerken."

Bekijk onze eerste indruk van de HTC One M9

Wat zijn de verschillen tussen de One M9 en Galaxy S6?