Het designbureau Monohm heeft een smartphone met een rond scherm en houten achterkant gepresenteerd. Het opmerkelijke apparaat Runcible draait op het mobiele besturingssysteem Firefox OS.

Monohm kondigt de smartphone tijdens het Mobile World Congress aan. 

De hardware van de Runcible, zoals de schermgroote, processor en het werkgeheugen, is vooralsnog niet door Monohm bekendgemaakt.

Het bedrijf meldt dat de hardware is "gebaseerd op het gebruik met Firefox OS" en dat onderdelen gemakkelijk kunnen worden vervangen. Door het vervangen van de hardware zou de smartphone langer meegaan dan mobiele telefoons van concurrenten.

Cirkel

Het cirkelvormige design van de Runcible haalt volgens Monohm zijn inspiratie uit oude accessoires, zoals het zakhorloge en kompas. Het ronde design zou goed in de handpalm rusten.

Ook meldt Monohm dat het mobiele apparaat de gebruiker nooit zal storen door geluid te laten klinken. "Hierdoor behoudt de gebruiker zijn concentratie", aldus het designbureau.

De smartphone komt eind 2015 uit voor een prijs die volgens het designbedrijf vergelijkbaar is met die van andere high-end-smartphones.

Volg al het nieuws van MWC via ons dossier