Samsung komt in april met een nieuw vlaggenschip. Hoe verhoudt de Galaxy S6 zich qua specificaties tot de Galaxy S5, iPhone 6 en HTC One M9? NU.nl zet het op een rij.

Galaxy S6 vs Galaxy S5

Naast de specificaties die hieronder te zien zijn, verschillen de S6 en de S5 van elkaar qua ontwerp. De S5 is gemaakt van kunstof en de S6 van glas en metaal. Het toestel voelt daarom wat steviger aan. Ook het ontwerp is gewijzigd.

De vingerafdrukscanner in de Galaxy S6 werkt op een andere manier: de duim moet op de thuisknop worden gelegd in plaats van dat er over de thuisknop gesleept moet worden. Gevolg: de vingerafdrukscanner werkt een stuk beter.

Tot slot kan de Galaxy S6 draadloos worden opgeladen en beschikt de camera over een grotere sensor waardoor foto's in het donker mooier zouden moeten zijn.

Galaxy S6 vs iPhone 6

Naast de specificaties die hieronder te zien zijn, verschillen de iPhone 6 en Galaxy S6 qua materiaalkeuze. De achterzijde van de S6 is gemaakt van glas en bij de iPhone 6 is dat metaal. De randen van de iPhone 6 zijn bovendien iets meer afgerond.

Ook draaien de toestellen uiteraard op totaal andere software: De S6 beschikt over Android 5 en de iPhone 6 over iOS 8. De iPhone 6 kan niet draadloos worden opgeladen.

Galaxy S6 vs HTC One M9

Naast de specificaties die hieronder te zien zijn, verschillen de Galaxy S6 en HTC One M9 qua software van elkaar. Beide toestellen draaien op Android 5, maar door een eigen softwarelaag ziet dat er bij beiden toestellen heel anders uit. Ook levert Samsung standaard Skype, Onenote en Onedrive mee, terwijl HTC zijn gebruikers Blinkfeed en andere softwareaanpassingen voorschotelt.

Ook beschikt de One M9 over speakers aan de voorzijde die wat krachtiger en voller zijn dan bij de S6. Tot slot kan de One M9 niet over draadloos opladen, een vingerafdrukscanner of hartslagmeter.