In de podcast De week van NUtech bespreekt de techredactie van NU.nl iedere week het belangrijkste technieuws. Deze week bespreken we de eerste smartwatch van een Zwitserse horlogemaker en blikken we vooruit op het Mobile World Congress (MWC), dat maandag losbarst.

Klik hier om de aflevering als mp3 te downloaden (15 MB) of luister hieronder via Soundcloud.

Het is ook mogelijk om je te abonneren op de podcast via iTunes of met deze RSS-feed via andere podcast-apps. Lees hier hoe dat precies werkt en bekijk de lijst met beste podcasts van het internet.

Beluister de podcast:

Deze week in onze podcast:

Mobile World Congress

Elk jaar wordt in Barcelona het MWC gehouden. Tijdens deze beurs presenteren grote bedrijven zoals Samsung, LG en Huawei hun nieuwste smartphones, tablets en smartwatches. Dit jaar wordt als belangrijkste aankondiging de Galaxy S6 verwacht. Dit nieuwe toestel moet het tij bij Samsung gaan keren. Zondagavond zal de S6 definitief uit de doeken worden gedaan.

Zondagmiddag heeft HTC ook een belangrijke aankondiging. Dan zal het bedrijf de One M9 presenteren, het nieuwe vlaggenschip van het Taiwanese bedrijf. De verwachting is dat er weinig zal veranderen, maar wel iets wordt gedaan aan de matige camera.

Daarnaast worden er nog tal van middenklasse smartphones, nieuwe tablets en ronde smartwatches verwacht op MWC. Beluister de podcast voor al onze verwachtingen.

Volg al het nieuws van MWC via ons dossier

Zwitserse smartwatch

Deze week presenteerde het Zwitserse horlogemerk Frederique Constant zijn eerste smartwatch. Het is de eerste keer dat een slim horloge een echt Zwitsers uurwerk krijgt. Bovendien wil het bedrijf andere horlogemakers, met een licentie op de technologie die het gebruikt, stimuleren ook smartwatches te gaan maken.

Hoe een Zwitsernederlands bedrijf de horloge-industrie slim wil maken

Alle voorgaande afleveringen van De week van NUtech zijn hier te vinden. Heeft u nog geen podcast-app? Bekijk dan onze lijst met de vijf beste podcast-apps voor iOS en Android.