Google heeft een belangrijke overeenkomst gesloten met de Amerikaanse providers Verizon, AT&T, T-Mobile om Android-smartphones in de Verenigde Staten standaard met de mobiele betaaldienst Google Wallet uit te rusten. 

Dat meldt Recode maandagavond.

Eerder meldde de Wall Street Journal al dat Google zijn Wallet-betaaldienst nieuw leven in zou willen blazen om te concurreren met Apple Pay.

Vanwege het complexe ecosysteem van Android-smartphones zou Google hiervoor wel met verschillende belanghebbenden moeten samenwerken, zoals banken, telecomproviders en smartphonefabrikanten. Google is naar verluidt druk bezig om die samenwerkingen tot stand te brengen.

De overeenkomst met Verizon, AT&T en T-Mobile lijkt onderdeel uit te maken van dit vermeende initiatief. Het gaat wel enkel om Android-toestellen met versie 4.4 of hoger.

Verder heeft Google bepaalde technologie van de mobiele betaaldienst Softcard aangekocht om Google Wallet te verbeteren. Softcard is opgericht door Verizon, AT&T en T-Mobile en faciliteert mobiele betalingen via de nfc-technologie, zoals bij Apple Pay.