Een Duitse webshop heeft productafbeeldingen en specificaties van de nog onaangekondigde HTC One M9 online gezet.

Inmiddels is de productpagina op Cyberport.de weer verwijderd, maar deze toonde zaterdag de volledige vermeende details van het toestel.

De nieuwe uitvoering heeft een 5 inch display met een resolutie van 1.920 bij 1.080 pixels.

Specificaties

De voornaamste verbetering ten opzichte van de One M8 is de fotocamera, met een 20 megapixels camera op de achterkant en een Ultrapixel-camera van 4 megapixels op de voorkant.

Die verbeterde camera zorgt wel voor een kleine uitstulping op de achterkant van het toestel. Verder lijkt de M9 veel op de M8.

De HTC One M9 krijgt verder een Snapdragon 810 octacore-processor met een kloksnelheid van 2 GHz, 3 gigabyte werkgeheugen, 32 gb interne opslagruimte en een 2900 mAh-accu.

Prijs

De M9 wordt standaard geïnstalleerd met Android 5.0, met daarover HTC's eigen Sense 7.0-schil. Een Nederlandse prijs werd nog niet vermeld, maar de Duitse webshop noemde 749 euro voor een los exemplaar.

HTC verkoopt zijn nieuwe vlaggenschip sowieso in kleuren, 'gun-metal grey' en twee gouden uitvoeringen, waarvan een een zilveren achterkant heeft en de ander een gouden. 

Dat stelt het doorgaans goed geïnformeerde Upleaks. De door Cyberport vermelde specificaties zouden bovendien overeenkomen met de informatie van deze bekende lekker. Of de afbeeldingen ook daadwerkelijk de M9 tonen, is niet duidelijk. 

De HTC One M9 wordt op 1 maart officieel onthuld tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.