Een aanstaande aflevering van populaire Amerikaanse comedyserie Modern Family speelt zich helemaal af op het scherm van een laptop, en is met enkel iPhones en iPads opgenomen.

In de aflevering worden opvallend genoeg enkel Apple-producten gebruikt, meldt The Verge.

Het is niet duidelijk of de aflevering door Apple is gesponsord. Wel zeggen de makers Apple te hebben benaderd, het bedrijf heeft de makers van Modern Family de gebruikte iPhones en iPads gegeven.

De aflevering 'Connection Lost' speelt zich helemaal af op het scherm van een Macbook. De verschillende personages uit de serie sturen tekstberichten naar elkaar en hebben videogesprekken, vaak door elkaar en op één scherm.

Om dat voor elkaar te krijgen moesten de makers van Modern Family handmatig OS X Yosemite namaken. Die huidige versie van het Apple-besturingssysteem was ten tijde van de opnames van de serie nog niet beschikbaar. Bovendien moest het systeem vanaf een afstand goed van tv-schermen leesbaar zijn. Daarom werd het nagemaakt.

Hoewel het er in de aflevering uitziet alsof de personages uit Modern Family zelf hun iPhones en iPads vasthouden, zijn er wel cameramensen gebruikt. Die hielden de telefoons en tablets vast, terwijl de acteurs de arm van de cameramensen vasthielden.

De betreffende aflevering van Modern Family komt in de VS op 25 februari op tv. De serie won de afgelopen vijf jaar op rij de Emmy voor beste comedyserie.