'Qualcomm ook in Zuid-Korea onderzocht vanwege machtsmisbruik'

Qualcomm wordt opnieuw in Zuid-Korea onderzocht vanwege mogelijk machtsmisbruik nadat de chipmaker in China een fikse boete kreeg.

Dat meldt Reuters op basis van een anonieme bron.

Eerder deze week werd bekend dat de fabrikant van de zeer populaire Snapdragon-processors voor in smartphones en tablets in China omgerekend 860 miljoen euro moeten betalen vanwege machtsmisbruik.

Daar werd het bedrijf schuldig bevonden aan oneerlijke prijzen voor het afnemen van chips of gebruiken van technologieën waar Qualcomm patenten op heeft.

In Zuid-Korea worden deze praktijken nu ook onderzocht. Het bedrijf kreeg daar in 2009 al een boete van zo'n 175 miljoen euro voor misbruik van de dominante positie.

Samsung

De Zuid-Koreaanse overheid zou gesprekken willen voeren met Koreaanse smartphonefabrikant Samsung die volgens recente geruchten afstapt van chips van Qualcomm. Momenteel gebruiken alle grote Android-fabrikanten de processors.

Verder worden er gesprekken gevoerd met concurrent Intel en met de Chinese overheid. Volgens eerdere geruchten doet ook Europa onderzoek naar Qualcomm. Eerder lag de chipmaker al onder vuur in Japan. 

Lees meer over:
Tip de redactie