'Galaxy S6 en S Edge helemaal van metaal gemaakt'

De Samsung Galaxy S6 en Galaxy S Edge krijgen een behuizing die geheel van metaal is gemaakt.

Dat stellen althans anonieme bronnen tegen het doorgaans betrouwbare Bloomberg.

De bronnen bevestigen verder dat Samsung volgende maand twee nieuwe telefoons presenteert: de 'normale' opvolger van de Galaxy S5 en een variant die aan de twee zijkanten van het scherm gebogen is.

De Galaxy S Edge wordt daarmee na de Note Edge het tweede Samsung-toestel met een gebogen rand. Bij de Note Edge was dit alleen aan de rechterkant van het scherm het geval, maar de S Edge zou twee buigingen krijgen.

5,1 inch

Zowel de S6 als S Edge krijgen volgens Bloomberg een scherm van 5,1 inch, 0,6 inch minder dan de Note 4 en een halve inch minder dan de Note Edge. Volgens eerdere berichten kiest Samsung voor een qhd-resolutie van 2560 bij 1440 pixels, waardoor de kwaliteit omhoog gaat ten opzichte van de full hd-resolutie in de Galaxy S5.

Woensdag meldt Sammobile dat de S6 vermoedelijk een 20 megapixel-camera aan de achterkant en 5 megapixel-camera aan de voorkant krijgt. De camera-app van het toestel zou een speciale pro-modus krijgen die onder meer de mogelijkheid biedt om handmatig te focussen.

Eerder dook al een vermeende afbeelding van de Galaxy S6 op, maar daarop was niet duidelijk te zien van welk materiaal de achterkant is gemaakt.

Verwacht wordt dat Samsung de nieuwe toestellen gaat voorzien van eigen chips, waar eerder altijd werd gekozen voor Snapdragon-chips van Qualcomm. De persconferentie van Samsung waarop de toestellen worden onthuld vindt op 1 maart plaats tijdens het Mobile World Congress (MWC) in Barcelona.

Deze smartphones verwachten we tijdens MWC

Alle geruchten over de Galaxy S6

Lees meer over:
Tip de redactie