'Apple verbiedt iPhone-hoesjes op basis van geruchten'

Apple zou makers van hoesjes die gebaseerd zijn op geruchten uit hun winkels weren. Accessoiremakers zouden een contract moeten tekenen.

Dat meldt 9to5Mac op basis van ingewijde bronnen.

Momenteel gebeurt het regelmatig dat makers van hoesjes voor iPhones en iPads de ontwerpen baseren op geruchten. Op die manier willen zijn bij het verschijnen van een nieuwe iPhone of iPad op tijd hun hoesjes klaar hebben.

Vlak voor het verschijnen van de iPhone 6 zou Apple echter begonnen zijn met het verspreiden van contracten die hoesjes op basis van geruchten verbieden. Accessoiremakers moeten het contract tekenen om hun producten in de Apple Store te kunnen aanbieden.

Als veel makers van hoesjes het contract tekenen, zou dat kunnen betekenen dat in de eerste weken tot maanden na de verschijning van een nieuwe iPhone of iPad, Apple de enige aanbieder van passende hoesjes is.

Apple heeft zijn aanbod hoesjes met het verschijnen van de iPhone 6 vergroot. Het algehele aanbod hoesjes in fysieke Apple Stores is met het oog op het aanstaande verschijnen van de Apple Watch juist teruggebracht. Ω

Lees meer over:
Tip de redactie