Opvolger goedkope Moto E ondersteunt 4G en heeft groter scherm

De opvolger van de goedkope Moto E zal 4G ondersteunen, heeft een iets groter scherm en beschikt over meer opslagcapaciteit.

Dat blijkt uit een pagina die op de site van de Amerikaanse winkelketen Best Buy is verschenen.

De nieuwe Moto E wordt daar aangeboden voor 99,99 dollar zonder abonnement. Dat zou goedkoper zijn dan de eerste Moto E die in de Verenigde Staten vorig jaar 129 dollar kostte. Het toestel werd in Nederland aangeboden voor 119 euro.

De nieuwe Moto E krijgt volgens de pagina van Best Buy een 4,5 inch-scherm krijgen in plaats van het 4,3 inch-scherm van vorig jaar. De resolutie blijft wel gelijk op 960 x 540 pixels. Het toestel is iets hoger en breder dan zijn voorganger, maar wel iets dunner. Het gewicht blijft op 1 gram na gelijk.

Op welke processor de nieuwe Moto E gaat draaien, is nog onduidelijk. Best Buy meldt alleen dat het om een 1,2 GHz Qualcomm-chip gaat. Het werkgeheugen blijft gelijk op 1 GB en ook de camera beschikt nog steeds over 5 megapixel. Wel beschikt de nieuwe Moto E ook over een camera aan de voorzijde. Met welke resolutie deze camera foto's maakt is niet bekend.

Het toestel zal verder draaien op het nieuwe Android 5.0 Lollipop en krijgt 8 GB opslagcapaciteit in plaats van 4 GB vorig jaar. Bovendien zal de smartphone 4G gaan ondersteunen. De eerste Moto E werkte alleen met 3G.

Wanneer het toestel naar Nederland komt en voor welke prijs, is nog niet duidelijk.

Moto E: Spotgoedkoop en indrukwekkend

Lees meer over:
Tip de redactie