Microsoft en Samsung leggen ruzie over Android-royalty's bij

Microsoft en Samsung hebben hun patentgeschil bijgelegd waarmee er een einde komt aan de rechtszaak tussen de twee bedrijven.

Dat maken Microsoft en Samsung in een gezamenlijke verklaring bekend.

Samsung betaalt al jaren royalty's aan Microsoft voor technologieën in Android-telefoons waarop Microsoft patenten heeft. In 2011 werd daarvoor een overeenkomst gesloten.

Na de overname van Nokia door Microsoft weigerde Samsung echter nog te betalen omdat Microsoft contractbreuk zou hebben gepleegd. Betalingen die wel gedaan werden kwamen veel te laat binnen.

Microsoft startte vervolgens een rechtszaak om het geld op tijd binnen te krijgen, bovendien wilde het bedrijf een vergoeding voor verloren rente.

Voorwaarden

Dinsdag stellen de bedrijven in een korte verklaring: "Samsung en Microsoft zijn blij bekend te kunnen maken dat ze hun contractgeschil hebben bijgelegd. De voorwaarden zijn vertrouwelijk."

Naar verluidt kreeg Microsoft voorheen 15 dollar per Android-toestel dat Samsung verkocht. Ook bijvoorbeeld HTC en LG betalen royalty's.

Of het bedrag onveranderd is gebleven voor Samsung is niet bekend. Als het bedrijf nog steeds 15 dollar per toestel moet betalen ging het in 2014 alleen al om ruim 4,7 miljard dollar voor 317 miljoen verkochte smartphones. De tablets zijn dan nog buiten beschouwing gelaten.

Deze bedrijven betalen Microsoft royalty's voor Android-toestellen

Tip de redactie