Versie 8.4 van iOS zou mogelijk een muziekdienst bevatten die is gebaseerd op Beats Music, dat Apple door de Beats-overname in mei 2014 in handen heeft gekregen.

Bronnen melden aan 9to5Mac dat Apple momenteel overweegt de nieuwe muziekdienst met iOS 8.4 te introduceren.

De huidige versie van iOS is 8.1.3, daarnaast heeft Apple ook iOS 8.2, 8.3 en iOS 9.0 in ontwikkeling. Eerder vandaag kwam het gerucht naar buiten dat versie 9.0 vooral op de stabiliteit van software is gericht.

Versie 8.4 zou ondertussen gepland zijn voor na het verschijnen van de Apple Watch, die in april in de verkoop gaat. Details over de eventuele muziekdienst ontbreken nog. Eerdere geruchten spreken over een Spotify-concurrent die gericht zou zijn op muziekstreaming voor een vast bedrag.

Nieuwe Emoji

Terwijl iOS 8.2 voor consumenten nog niet beschikbaar is, heeft Apple een bètaversie van iOS 8.3 vandaag aan ontwikkelaars beschikbaar gesteld. Die versie voegt onder meer nieuwe Emoji vergezeld van een nieuw selectiescherm voor de smileys toe.

iOS 8.2 brengt op zijn beurt ondersteuning voor de Apple Watch. Met een nieuwe app kunnen gebruikers het horloge vanaf hun iPhone instellen. iOS 8.2 wordt in maart verwacht. Het is opvallend dat Apple versie 8.3 van iOS al onder ontwikkelaars test, terwijl 8.2 nog niet voor gebruikers is verschenen.

Hoe Beats sluw, slim en snel populair werd